dimecres, 12 de desembre del 2012

Sílvia Bel guanya el premi Margarida Xirgu



L’actriu molinenca Sílvia Bel ha estat guanyadora del 39è premi Memorial Margarida Xirgu per la seva interpretació de “La ciutat”. Aquest premi es va atorgar el dia 10 de desembre del 2012 a Molins de Rei. L’obra és de Martin Crimp i es va representar a finals del 2011 a la Sala Beckett de Barcelona. Bel protagonitzaven l’espectacle juntament amb Joan Carreras. Els actors representaven un matrimoni benestant que veu com la seva vida comença a trontollar.


L’actriu va mencionar per telèfon abans de l’acte que era un honor i que li feia molta il·lusió per què és una gran admiradora de Margarida Xirgu i perquè és de Molins de Rei. Tradicionalment, el jurat feia una trucada per anunciar en directe a l’actriu guanyadora del premi, però des de que es fa a la Sala Gòtica la trucada es fa abans de la celebració. 


El premi Margarida Xirgu l’entrega la Penya Teatral Carlos Lemos des del 1973 en col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei. El jurat són persones apassionades del teatre però no s’hi dediquen professionalment. Abans, l’acte de proclamació es feia al Foment Cultural i Artístic amb la trucada sorpresa a la premiada, però els darrers anys l’acte s’ha fet a la Sala Gòtica i de forma més íntima. Posteriorment, l’entrega del premi és a l’Institut del Teatre de Barcelona. Aquest any serà el dilluns 17 de desembre a les 19:30 del vespre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada