dijous, 6 de desembre del 2012

EL MERCAT MEDIEVAL DE VIC OBRE LES PORTES PER DISSETENA EDICIÓ



El Mercat Medieval de Vic torna un any més, aquest cop per dissetena vegada. Es realitza durant el Pont de la Puríssima. El Mercat Medieval és una proposta cultural i lúdica en què el centre de la ciutat, el casc antic, es transforma en un gran poblat medieval on hi ha una gran varietat de paradetes que ofereixen des de productes artesanals a gastronomia, roba, jocs, joieria, espectacles i bestiar.


Les parades tenen una acurada ambientació i els botiguers es converteixen en personatges de l’època. També inclou el Mercadal V.O. És un espai impulsat pel Pla de Barris Centre Històric i la Calla que té per objectiu reproduir el més fidel possible un mercat vigatà del segle XV. 



Podríem dir que la capital d’Osona viatja al passat i tota la població hi col·labora convertir-se en habitants del segle XV. Així, tota la ciutat fa una representació teatral en la qual els visitants poden gaudir-ne i fer un viatge en el tema.



El més curiós és que aquest any els habitants marroquins de la ciutat i dels pobles del voltant han realitzat també el seu propi mercat. És en una de les places de la ciutat, a prop del centre i del món medieval. En les diverses parades dels habitants d’aquest país africà hi ha menjar i begudes de la seva nació. Han creat aquesta fira petita per donar a conèixer als visitants la seva cultura i la seva gastronomia. A més, posen música per fer ambient i perquè en uns moments un es traslladi a la seva regió tot i el fred del més de desembre. 



Gastronomia marroquina: cuscús
 
Aquest mercat serà a la capital de la Plana de Vic del 6 al 9 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada