dijous, 20 de desembre del 2012

COP DE ROCK ARRIBA A LA TELEVISIÓ


La temporada passada la companyia Dagoll Dagom va presentar la seva dramatúrgia Cop de Rock. Aquesta obra fa referència a les mítiques cançons del rock català dels anys 80 i 90. Alguns d’aquests grups, avui encara són vigents, d’altres es van separar. Aquest espectacle és un homenatge a aquests grups i a aquestes cançons. El primer dijous del 2013 a les 22h es passarà pel Canal 33 aquesta representació.

L’obra es basa en un grup anomenat Cop de Rock o com diuen ells en escena: “Cop de Rock, una banda que fa el que pot!”. Aquesta banda està formada per tres nois i una noia: en Roc, en Ramon, en Pau i la Núria. Tots ells són d’un poble de l’Alt Empordà. És una història d’amors entre els nois del grup i unes noies de l’Ebre que han anat dos dies a l’Empordà a celebrar el comiat de soltera d’una d’elles, la Lluna (Mariona Castillo). Entre escena i escena hi ha com a fil conductor els fragments de les magnífiques cançons de Sopa de Cabra, Sau, Pets i Lax’n’Busto, entre altres. Podem dir, que l’argument és senzill, però el mateix temps va bé per musicalitzar les escenes. La coreografia està ben pensada i ben estructurada. Però a part d’això, Joan Lluís Bozzo ha sabut aprofitar l’espai de l’escenari mitjançant una plataforma giratòria que facilita els canvis d’escena. A més a més, a l’escenari hi figuren tres rocs que serveixen per donar un ambient costaner al poble i com a suport de projecció d’efectes visuals.

La història està dividida en dues parts: la primera, situada el 1992, l’any memorable del Barça a Wembley i dels Jocs Olímpics a Barcelona, és l’etapa de maduració del grup. A la segona part, ens situem a l’any del Fòrum a la capital catalana, el 2004, any en què els personatges tenen una segona oportunitat per arreglar tot allò que un dia van deixar enrere.

Cal dir que es va estrenar al mes de setembre del 2011 i va estar a taquilla fins al mes de març del 2012. Mig any van estar representant aquesta obra al Teatre Victòria de Barcelona i ara, uns deu mesos més tard, arriba per primera vegada a la Televisió de Catalunya perquè aquells que no van poder anar al teatre la puguin veure i pels que van anar-hi la puguin reviure de nou. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada