dimarts, 4 de desembre del 2012

DAVID PLANA, EL TRIOMFADOR DEL II TORNEIG DE DRAMATÚRGIA CATALANA DE TEMPORADA ALTA



El manlleuenc, dramaturg i actor David Plana va guanyar el II Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta que es va celebrar ahir, 3 de desembre del 2012, a la Sala la Planeta de Girona amb el text La Casa del Bosc.  Exposa l’enfrontament entre un sanador il·luminat i un pare que no vol que aquest parli amb la seva filla. Els actors van ser Pep Cruz i David Bagés. El duel final va ser entre David Plana i Marta Buchaca, aquesta amb l’obra Losers, un enamorament entre noves tecnologies i interpretada per Marta Marco i Sergi López. 


Des del 8 d’octubre que hi havia la competició. Es van portar a terme quatre dies de combats i dues semifinals en què vuit autors teatrals de generacions diverses van presentar, en lectura dramatitzada, els seus textos breus de dos en dos i es van anar eliminant per les votacions del públic assistent. Els altres dramaturgs que participaven en el certamen eren Carles Alberola amb Començar de nou, Ferran Joanmiquel amb Orsay. Ara que el món era una festa, Carles Batlle amb Tres Martinis, Joan Yago amb Gossos perduts, Blanca Bardagil amb 50% i Marc Angelet amb El ninot i la lluna.


David Plana (Manlleu, 1969) és el cap de guionistes de La Riera, la telenovel·la de les tardes de TV3. Es va formar com actor i autor a l’Institut del Teatre. La seva feina ha estat reconeguda en diferents premis com Premi a l’espectacle de revelació de l’any 1997 i el Premi “Serra d’Or” al millor text teatral, ambdós per Mala sang; també ha estat premiat amb Premi “Serra d’Or” al millor espectacle i el Premi Butaca al millor text de l’any 2001, els dos per La dona incompleta. Ha dirigit diverses obres com Paradís oblidat o Refugiats que han estat al Teatre Nacional de Catalunya. A més, ha participat en direccions col·lectives amb Rosa Maria Sardà, J.M. Mestres, Josep Montanyès, Pere Sagristà, Rafael Duran i Lluís Pasqual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada