dilluns, 3 de desembre del 2012

INCENDIS DE NOU AL TEATRE ROMEA AMB 5 PREMIS BUTACA



L’obra Incendis torna al Teatre Romea després de guanyar cinc Premis Butaca. Aquest dimecres 5 de desembre el Romea obrirà de nou el seu teatre per la Perla 29. Aquesta vegada ho farà per la porta gran ja que presentarà la dramatúrgia que va ser la triomfadora a la nit dels Premis Butxaca. 

Incendis de Wajdi Mouawad és un espectacle contemporani que té similituds amb el món clàssic ja que té una història terrible, èpica i tràgica. És la vida d’una família, d’un poble, d’una civilització. És contemporània i alhora una història tràgica que sembla del passat. 

Aquesta obra emociona, posa la pell de gallina. És sobrehumà la manera com els actors passen d’una emoció extrema a una altra. 

La posada en escena és fantàstica. Té un estil cinematogràfic pel fet que els diferents moments de la història, les accions són paral·leles i un ha d’estar al cas per saber si està al present o al passat. Aquesta manera com està muntat sembla la d’una pel·lícula ja que la dramatúrgia és reforçada per un muntatge audiovisual. A més, el director, Oriol Broggi, aposta per posar l’escenari en mig de la sala, és a dir, a dins de l’escenari hi ha unes grades i això fa que un mentre veu l’obra formi part d’aquesta. Visqui els sentiments dels personatges, sigui un membre més de la interpretació.
Els actors principals són Clara Segura, Julio Manrique i Xavier Boada. 

Els cinc Premis Butaca 2012 són els següents:

Millor Muntatge
Millor Direcció per Oriol Broggi
Millor Actriu per Clara Segura
Millor Il·luminació per Albert Faura
Millor Escenografia per Oriol Broggi i Sebastià Brossa

Aquesta dramatúrgia estarà al Teatre Romea fins al 13 de gener del 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada