dimarts, 9 d’octubre del 2012

La Família Irreal fa un salt al teatre


El passat dijous 4 d’octubre vaig tenir el privilegi d’assistir a una roda de premsa al Cercle Artístic de Sant Lluc (Barcelona). Lloc on es va presentar el nou musical de Dagoll Dagom en col·laboració amb la gent de Minoria Absoluta. El repartiment d’actors i actrius està format per aquells que cada dijous imiten la reialesa i els polítics per la Televisió de Catalunya. 

Només de començar l’espectacle, el rei Joan Carles ja es va entrebancar, però va poder seguir amb el seu número musical. Evidentment, els diferents mitjans de comunicació que omplien la sala, i jo mateixa,  vam començar a fotografiar i riure de l’esdeveniment graciós que s’acabava de viure i que ens endinsava en l’humor de l’obra que es presentava.

Primer vídeo que vaig gravar de la roda de premsa


El títol del musical s’anomena la Família Irreal, basant-se amb la idea de “la reialesa i la realitat”, tal com diu Joan Lluís Bozzo, director de la companyia Dagoll Dagom. 

La idea original és de Minoria Absoluta i els autors són Jordi Ventura, Joan Lluís Bozzo, Joan Rufas, Pau Escribano i Jaume Buixó. Ventura ha escrit el guió amb la col·laboració de Bozzo i  Bozzo i Rufas codirigeixen l’espectacle juntament amb la participació d’alguns membres de l’equip de guionistes del programa Polònia de TV3.


Segon vídeo que vaig gravar a la roda de premsa

Tal com era d’esperar, la roda de premsa va estar plena d’humor i de música. No es podia esperar menys de la unió dels autors de Polònia i de la companyia teatral. Els protagonistes  d’aquesta família tan irreal i que tant s’assembla a la real són: el Rei Joan Carles (Toni Albà), la Reina Sofia (Mireia Portas), el Príncep Felip (Queco Novell), la Princesa Letizia (Agnès Busquets), la Infanta Elena (Anna Bertran), la Infanta Cristina (Mònica Pérez), Iñaki Urdangarín (David Olivares) i Jaime De Marichalar (Xavier Serrano).

El musical agafa la mateixa filosofia del programa humorístic, i inclou una trentena de cançons, una mica a l’estil del que es fa al Polònia: aprofitar cançons conegudes i adaptar-ne la lletra. En alguns casos només es cantaran versos d’alguna cançó. D’altres es crearan medleys, és a dir, una barreja de diverses cançons per crear números musicals ben especials. La música que han utilitzat va des de Queen a Els Amics de les Arts, Evita, Estopa i altres referents catalans, espanyols i internacionals que són coneguts per tots els generacions. La direcció musical és a càrrec dels germans Ten, Xasqui i Toni. Ambdós ja van col·laborar amb la companyia teatral la temporada passada amb l’obra de gran èxit,  Cop de Rock.

Després de la presentació en forma d’actuació, va haver-hi la ronda de preguntes dels diferents mitjans de comunicació i les respostes divertides i amb molt sentit de l’humor per part dels components de la família reial. Seguidament, es va tancar l’acte amb un piscolabis i cava.

Tercer vídeo que vaig gravar a la roda de premsa

L’obra s’estrenarà el dia 8 de novembre del 2012 al Teatre Victòria de Barcelona. No obstant això, es realitzarà una prèvia que s’iniciarà a Rubí, seguida per Vic i Lleida. Bozzo, però, no va descartar la idea d’anar a la capital espanyola si algun teatre hi està interessat. A més, va dir: “problemes de llengua no n’hi haurà en aquest cas”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada