diumenge, 21 d’octubre del 2012

Teatre Romea de Barcelona


Al Teatre Romea està posant en escena dues obres a la vegada. Una la fan a l’escenari i l’altra al vestíbul. La primera és la dramatúrgia Oleanna i la segona s’anomena Sé de un lugar.

Oleanna és una obra de David Mamet. Està dirigida per David Selvas i traduïda per Cristina Genebat. El repartiment el formen Ramon Madaula i Carlota Olcina. La representació és la història d’un professor, John, i una alumne, Carol. Segons el professor té la tasca de posar en dubte i qüestionar els alumnes. No pas, com hi ha professors, que aprenguin coneixements i dades que són fàcils d’avaluar. En canvi, la Carol és una estudiant que l’únic que vol és aprovar ja que aquest l’ha suspès. Aquest és el punt de partida de l’obra. Els punts de vista d’un i de l’altre són diferents i porten a la discussió del sistema educatiu, de les ideologies i del poder.

Sé de un lugar és una obra escrita i dirigida per Iván Morales. L’actor i l’actriu són Anna Alarcón i Xavier Sàez. Una parella, la Béré i el Simó, ho han deixat. Ell, angoixat per la separació, no té ganes de sortir de casa. Ella, en canvi, surt al món, experimenta, viatja. Però de tant en tant, busca un racó de temps per visitar al Simó, preocupada pel seu estat. Passen els mesos i el Simó encara no vol sortir de casa. Tot i estar en moments de la vida totalment diferents, intenten mantenir una relació malgrat que la història d’amor no funcionés.

Dues històries, diverses sensacions. Oposades, potser si o potser no. Ves-hi i després diga'm la teva! La primera estarà al teatre fins al 2 de desembre. La segona, en canvi, fins a l’11 de novembre. 

1 comentari:

  1. Tinc moltes ganes d'anar a veure Oleanna. A veure si hi vaig i et comento el que m'ha semblat.

    ResponElimina